We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.More informationAgree

$10$ men can reap a field in $20$ days$. 10$ men reaped the field for $10$ days and after $10$ days $10$ more men join them. When will the work be finished?

Assume $1$ man, in $1$ day does $1$ unit work . Then total work is $10×20=200$ units.

$10$ men, in the initial $10$ days complete $10×10=100$ units of work and remaining work is $200-100=100$ units. This work can be completed by $20$ men in $\dfrac{100}{20}=5$ days.

Therefore, work will be finised in $10+5=15$ days

Or,using equations, the above can be solved as follows.